pátek 8. října 2010

Páteční zavzpomínání

Dnes dopoledne se čeští i slovenští účastníci projektu sešli na OA Trenčín, aby si ještě před odjezdem Čechů zpět domů připomněli veselé i dramatické události celého týdne. Promítání fotografií a videí udělalo milou tečku za letošním setkáním partnerských škol.

Pásmo z fotografií vytvořené dvěma slovenskými studentkami si můžete prohlédnout ZDE.

čtvrtek 7. října 2010

Prohlídka Trenčianskeho hradu

Ačkoliv byl Trenčiansky hrad z technických důvodů uzavřen, pan riaditeĺ OA Trenčín domluvil mimořádnou prohlídku. Měli jsme tak možnost prohlédnout si pozůstatky nejstarší stavby na hradě - románské rotundy, navštívili jsme Matůšov palác, obdivovali jsme sbírku zbraní v Ĺudovítově paláci, soubor vyobrazení jednotlivých panovnických rodů, kteří hrad vlastnili,
nesmíme samozřejmě zapomenout zmínit hradní studnu opředenou legendou o mladém Turkovi, který kvůli své milované Fatimě, toho času zajaté otrokyni trenčianského pána, vlastnoručně tuto studnu vyhloubil v tvrdé skále.

Vyhlášení vítězů

Zazvonil zvonec a projektu byl konec!
Po vyplnění dotázníků o zpětné vazbě zbývá poslední krok, a to ocenit nejlepší znalosti, nejpřesvědčivější prezentace, ale i nejpevnější nervy či nejšaramantnější vystupování... Cen bylo hodně, na každého se dostalo,
navíc všichni obdrželi certifikát o absolvování česko-slovenského projektu.
Všem ještě jednou srdečně blahopřejeme!

Čtvrteční zápolení

Čtvrtek proběhl v pracovním a soutěžním duchu. Všichni členové týmů přišli ráno ve formálním oblečení. Ve škole na ně již čekala přísná, ale spravedlivá hodnotící komise složená z pedagogů obou partnerských škol a zástupkyně sociálního partnera, slovenské banky Dixie.
1. část soutěže tvořily otázky vycházející přímo z metodických příruček pro uchazeče o zaměstnání sestavených týmy v 1.kole projektu.
Ve 2. části se členové jednotlivých týmů zapotili při fiktivním přijímacím pohovoru, kdy jim členové hodnotící komise pokládali někdy až záludné otázky.
3. část - finální - donutila týmy podívat se na problematiku přijímacího pohovoru z druhé strany - z pozice zaměstnavatele, který je nucen snížit stav svých zaměstnanců. I když byl úkol zapeklitý, všechny týmy se s ním popraly úspěšně.

středa 6. října 2010

Středeční výlet po krásách Slovenska

Středa patřila aktivnímu odpočinku.
Ráno vyrazili všichni společně autobusem za poznáváním krás Slovenska. Navštívili zámek v Bojnicích a odpoledne si prohlédli úžasné dřevěné stavby ve skanzenu v Čičmanech.

úterý 5. října 2010

Zahájení 2. kola projektu

2. kolo projektu Přijímací pohovor? Žádný problém! začalo vytvořením nových, česko-slovenských týmů, které měly celkem 6 členů (3 Slováky a 3 Čechy). Poté si mohly nové týmy otestovat, kdo má jaké schopnosti a dovednosti a na jaký post v týmu se hodí, šlo o tzv. typologii členů týmu.
Prvním úkolem nových týmů bylo sestavit Desatero uchazeče o zaměstnání, kde museli členové týmů nejen vymyslet a podle důležitosti seřadit deset nejdůležitějších kroků k úspěchu u přijímacího pohovoru, ale museli si je i obhájit před ostatními týmy.
Pracovní odpoledne zakončilo zadání velkého týmového úkolu. Na přípravě řešení a jeho čtvrteční prezentaci se musel podílet celý tým.
Chcete-li si vyzkoušet, zda byste ho také zvládli vyřešit, přečtěte si jeho zadání ZDE.

Úterní opakování na čtvrteční zkoušky


V úterý ráno se všichni plní očekávání sešli na OA Trenčín. Po úvodním slovu ředitele školy a krátkém dokumentárním filmu s výkladem o historii a současnosti města Trenčína mohly začít práce na projektu Přijímací pohovor? Žádný problém!


Nejprve jednotlivé týmy prezentovaly výsledky své práce z 1. kola, metodické příručky pro uchazeče o zaměstnání. Příručky byly k dispozici i v tištěné podobě a objektivní komise vybrala a ohodnotila nejlepší příručku. Zvítězil český tým složený ze studentů 2.C a 2.D. Na druhém místě skončil tým ze Slovenska.

pondělí 4. října 2010

Prosím zoznámte sa, slovesnký tím!

Kliknite na fotográfie a prečítajte si viac zaujímavostí o slovesnkom tíme!








Pondělní uvítání v Trenčíně


Nastal dlouho očekávaný okamžik setkání studentů a pedagogů obou partnerských škol. Po krátkém uvítání ve škole a dobrém obědě se páry, které se již znaly ze "seznamky" na webových stránkách a vzájemné e-mailové korespondence, odebraly k ubytování do rodin.