středa 21. července 2010

eTwinningový projekt

eTwinning je evropská aktivita iniciovaná Evropskou komisí a ministerstvy školství evropských zemí pro podporu spolupráce evropských škol na dálku prostřednictvím informačních a komunikačních technologií. eTwinning poskytuje virtuální prostředí pro vyhledávání škol v Evropě a nástroje pro jejich spolupráci.
Evropská aktivita eTwinning je určena všem mateřským, základním, středním a vyšším školám v 31 evropských zemích a zapojit se do projektů mohou všichni žáci i učitelé. Prostřednictvím moderních technologií mohou školy navzájem spolupracovat a realizovat vzdělávací projekty na dálku. Projekty eTwinning umožňují přenos zkušeností škol v evropském měřítku. Žáci využívají v praxi své znalosti cizích jazyků a informačních technologií, setkávají se s kulturními odlišnostmi a učí se týmové spolupráci.


Dnes schválilo náš projekt Národní podpůrné středisko České republiky pro eTwinning.

Také jsme zažádali o udělení Národního certifikátu kvality. Žádosti o udělení Certikátu kvality vyhodnocují národní podpůrná střediska (NSS) v jednotlivých zemích. Certifikáty jsou udělovány průběžně během celého roku. Udělení Certifikátu kvality představuje konkrétní ocenění skvělé práce školy a učitelů na eTwinningových aktivitách. Pro studenty je takové ocenění motivací do další práce a pro školu jako celek pak veřejným uznáním, že usiluje o vysokou kvalitu a otevřenost na poli evropské spolupráce.