středa 16. června 2010

Odevzdání příruček k připomínkovému řízení - ČAO


Do středy 16. června 2010 odevzdaly čtyři týmy své návrhy příruček ve formátu .pdf či .doc na CD prof. Mikšíčkové, která je pročetla, vepsala své připomínky a návrhy a vrátila zpět týmům k dopracování. Termín finálního odevzdání je stanoven na pátek 3. září 2010. Poté budou příručky již beze změn vytištěny, svázány a hlavně posouzeny komisí.
Vítězný tým bude odměněn cenou!

úterý 15. června 2010

Příprava 2. kola

Druhá etapa projektu proběhne v říjnu 2010 v rámci týdenního setkání s týmy partnerské školy, jehož náplní bude jednak výměna načerpaných informací a zkušeností, prezentace příruček obou stran a jejich doplnění o nové aspekty partnerů, týmová spolupráce na partnerské úrovni, setkání se sociálním partnerem, ale bude i prostor pro kulturní, sportovní a společenské aktivity.
Hlavním bodem programu bude příprava týmů na finální část projektu – fiktivní přijímací pohovor, pojatý jako soutěž a pořádaný pod záštitou sociálního partnera. Soutěž prokáže nejen teoretickou připravenost studentů, ale hlavně jejich schopnost prakticky aplikovat nabyté znalosti a dovednosti, tedy co nejlépe uspět u daného přijímacího řízení, v jehož hodnotící komisi bude členem nejen zástupce sociálního partnera, ale i pedagogové z obou partnerských škol.
Soutěž proběhne ve třech kolech. První kolo - veřejné - se zaměří na teoretické znalosti dané problematiky, druhé kolo – neveřejné – bude spočívat ve vedení přijímacího pohovoru s členy jednotlivých týmů pod taktovkou „zaměstnavatele“, tedy hodnotící komise. Ve třetím - veřejném - kole týmy odprezentují svá řešení úkolu stanoveného hodnotící komisí na počátku pobytu. "Konkurzní den" završí vyhodnocení a ocenění (nejen) nejlepších žáků.
Závěr setkání bude věnován feedbacku a sběru podnětů pro další projektovou práci.